La hipertensió representa un dels principals factors de risc de les malalties cardiovasculars. A l´estat espanyol es calcula que gairebé 14 milions de persones pateixen hipertensió. Per a molts afectats l'únic tractament possible és l'ús de fàrmacs. Ara, una recerca realitzada a Japó mostra que una dieta vegetariana pot baixar la pressió arterial. Científics del Centre Nacional Cerebral i Cardiovascular d'Osaka asseguren que les persones que basen la seva alimentació en el consum de fruites, llegums i verdures solen tenir la pressió arterial més baixa. La seva principal característica és l'omissió de qualsevol tipus de carn, posa l'accent en el consum d'aliments d'origen vegetal, principalment verdures, fruites, llegums i cereals. Es considera que la pressió arterial està a nivells normals quan la sistólica està per sota de 120 mil·límetres de mercuri i la diastólica per sota de 80. A partir de 140/90, es considera que un pacient té ja una pressió arterial elevada.
No hay comentarios:
Publicar un comentario