lunes, 30 de diciembre de 2013

Menjar a poc a poc redueix la sensació de fam

Una nova recerca està investigant la capacitat de controlar el consum d'energia del cos i conclou que aquesta es pot veure afectada per la velocitat a la qual mengem. Així, reduir la velocitat de la ingesta d'aliments suprimeix la sensació de gana i ajuda a consumir més aigua durant el menjar. L´equip d'investigadors del Departament de Kinesiología a la Universitat Cristiana de Texas, va analitzar com la velocitat de l'alimentació afecta les calories consumides durant un menjar. Els investigadors també van recopilar dades sobre les sensacions de gana i sacietat abans i després dels menjars a ritme ràpid i a ritme lent i el consum d'aigua durant aquestes ingestes de menjar. Tots els subjectes van prendre un menjar a una velocitat lenta, pel que se'ls va ensenyar a pensar que no tenien limitacions de temps, prendre bocades petites, mastegar a fons i fer una pausa i deixar la cullera entre mos i mos, i un segon plat a una velocitat ràpida, pel que se'ls va demanar que pensessin que tenien una restricció de temps, prenguessin grans bocades, masteguessin ràpidament i no es detinguessin ni deixessin la cullera en cap moment. En concloure l'estudi, els autors van trobar que només els subjectes de pes normal van tenir una reducció estadísticament significativa en el consum de calories durant el menjar lent en comparació de la ràpida: 88 quilocalories menys del grup de pes normal enfront de només 58 kcal menys en els de excés de pes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario