sábado, 1 de septiembre de 2012

El Curiosity segueix en marxa

La Nasa ha donat a conèixer noves imatges de Mart. Les fotos mostren muntanyes de roca estratificada en la pendent més baixa del Monte Sharp, l´àrea on els científics volen centrar la seva investigació sobre les condicions per a la vida a Mart. Curiosity ha transmès també un missatge gravat de felicitacions del cap de la Nasa, Charles Bolden. És la primera vegada que una gravació d´una veu humna s´envia des de la Terra a un altre planeta i torna. Curiosity va començar a recórrer la superfície del planeta vermell abans de posar-se a fer experiments científics. El passat dimarts la sonda va avançar 16 metres en la seva tercera prova de conducció realitzada fins ara. L´inici d´una rodada de 400 metres és inminent. En aquesta rodada arribarà a Glenelg, que és un punt on s´entrecruen tres tipus diferents de terreny que podran analitzar (com ja se sap la missió té com objecte establir si en algun moment va haver condicions propícies per l´existència de la vida).
A més per primer cop una gravació musical ha estat transmesa a la Terra, un cop que el Curiosity ha retransmés la cançó 'Reach for the stars' del músic will.i.am, integrant de Black Eyed Peas.
El cap de la NASA Charles Bolden en la seva alocució en el missatge anima als alumnes a estudiar ciències, tecnologia i matemàtiques: "Mart sempre ens ha fascinat i el Curiosity ens parla de les coses que ens ajudaran a aprendre si la vida era possible allà". 

No hay comentarios:

Publicar un comentario