martes, 2 de agosto de 2011

Aliments

Avui em faré ressó d´una notícia que he llegit a un article d´opinió signat per Xavier Sala, economista que habitualment escriu a La Vanguardia. Feia mencíó a aquesta notícia, totalment brutal (i real):

" I això ens porta a la segona notícia de l´estiu: investigadors del Laboratori de Síntesi Computacional de la Universitat de Cornell als EEUU han presentat un ordinador que imprimeix menjar. La tècnica recorda les primeres impressores inkjet que tenien tres tubs de tinta de colors. L´ordinador escopia microgotes contra un paper i la barreja dels tres tipus de tinta permetia imprimir documents o fotografies en una infinitat de colors. Doncs bé, l´equipi de Cornell ha utilitzat aquesta tècnica amb la xocolata: la impressora escup gotes de diferents tipus de xocolata que, un cop solidificades, creen bombons amb infinitat de sabors (...) dipositant microgotes de xocolata líquid que, en solidificar-se, acaben formant un bombó. En llegir aquesta notícia em vaig preguntar si algun dia s´inventarien impressores làser de menjar que permetessin acabar amb el malbaratament.(...)"
Per llegir l´article sencer La Vanguardia, Dimarts 2 d´agost 2011, Article La fam al món, de Xavier Sala i Martin.

No hay comentarios:

Publicar un comentario